Köra

Ja som sagt. Körkortstillståndet är klart och min första körlektion är inbokad. Den 2/6 ska ni hålla er borta från Faluns gator!

Byråkrati

Det har fungerat bra. Teorin har varit sådärsvår men ändå avklarbar och ja mer än så har jag inte kunnat göra på grund av en obsolet institution som heter Länsstyrelsen. För länge sedan skapades denna statliga myndighet av Axel Oxenstierna för att hålla koll på det väldiga Svea Rike. Men nu...

Skicka in din ansökan om körkortstillstånd. Vänta två veckor, inget händer, du ringer och frågar var din ansökan är. "Ja du förstår vi ligger två veckor efter, he he, vi har lite mycket att göra. Men som av en händelse ligger din ansökan just nu längst upp i högen, he he, snart så."
Vänta en vecka, få hem ett brev: Vi har fått din ansökan. Betala 220 kr så att vi kan behandla ärendet. (Va fan - är det nåt djävla DDR som ska ha bestickning i varje led?) Betala in de där djävla stoppaiegenficka-pengarna och vänta fem dagar. Ring och fråga hur det går. "Ja, jo alltså det är något problem med att betala in via internet. Du har nog inte registrerats...nähä, du blev nekad din betalning. Gör ett nytt försök."
Gör ett nytt försök, väntar en vecka, ringer och kollar - nä, hon som har hand om ditt ärende har semester men ring till kundtjänst och hör.

Ringer till kundtjänst och det visar sig att min ansökan om körkortstillstånd blivit beviljad - idag 30 dagar efter ansökan gjort. Vi jobbar bra men långsamt.

Nya ögon

Det märks att världen har vidgats. Sådant som jag aldrig noterade förut eller som jag inte ens visste fanns har nu helt plötsligt fått en plats och en funktion i min del av universum. Saker som vägars bärighet, avstånd mellan axlar, boggi, lufttorkarventil och svepyta har funnits där hela tiden utan att jag vetat om det.
   När mina elever får högskoleprovets orddel ifrågasätter de alltid nyttan med att lära sig en massa svåra ord som man ändå aldrig kommer att använda. Efter att de fått göra det kommer det alltid ett par stycken och utbrister glatt att de faktiskt har sett något eller några av de där icke-existerande orden. Universum växer!

I soffan

Det verkar lätt!
Teorin alltså. Inga problem alls faktiskt. Men jag vet att jag lurar mig själv bara för att jag ska få ligga kvar en timme till i soffan och slappa. Jag ligger nu till och med. Orkar inte sitta och skriva ens.

Det är svårt!
Att blogga alltså. Vad är det för mening med bloggandet? Jag skriver ju uppenbarligen inte för mig själv - då hade jag ju skrivit dagbok men jag skriver ju inte heller för någon annan eftersom ingen läser skiten. Och vad ska man skriva om. Ska man göra en Norén och berätta om när man går på toaletten efter att ha ätit för många humrar? Men jag går ju inte på toaletten!

Vad är det för djur?

Vad är det för djur?

Underlätta

En sak som slog mig igår när jag läste teoriboken var att det uttryckligen står att du som trafikant är skyldig att underlätta en omkörning. Du ska med andra ord inte öka farten när du blir omkörd OCH du ska hålla till höger.
   Tänk vad många gökar (95 % volvoägare) det finns som slickar mittlinjen och vägrar att flytta på sig bara för att de minsann håller hastigheten.

Nu blir det polisanmälan direkt i fortsättningen från Pontus "jagskaframförstallaandramåsteflyttapåsig" Dahllöf.

Tryckluft

Det börjar att bli en del att hålla reda på nu. Körkortsteorin kan jag väl hyfsat men allt tjafs om hur bromssystemet fungerar, vad för slags växellådor som finns och styrservons uppbyggnad har svårt att få fäste i min otekniska hjärna. Jag har i alla fall förstått att när man ska bromsa bussen ska man släppa ut luften.

RSS 2.0