Dråp

Det borde ju vara förmildrande omständigheter. Så klart att det blir en tid i fängelse, eller i alla fall vård men så värst lång tid kan det ju inte bli fråga om med tanke på det lidande jag utstod.
Föreställ dig en lördagkväll, en vanlig lördag i februari med yrande snö utanför fönstret. Du sitter i soffan med din dotter och tittar på Shrek för att avleda henne från Melodifestivalen. Ni myser med lite god glass och täcket och kudden och Nallen är med, snart kommer John Blund. Då får din granne för sig att hon ska ha fest och bjuder därför in ett gäng skrikiga Smirnoff Ice-berusade brrrudar och några mullrande Redbullvodka-grabbar som alla får för sig att Avril Lavigne är djävligt bra förfestmusik. Och däremellan nån djävla Bryan Adams cover. Högre och högre och högre.
Jag slår min hand öm i väggen, dotterns lilla stämma försöker sig på ett TYSTA men ingen respons. Bara Avril, skrik och oa oa oa.

Så förlåt men nu är klockan över 22. Nu ska det vara lugnt. Min nyslipade förskärare ligger tung i handen, den vassa eggen glimmar blank en sista gång innan den sakta sjunker in i en skrikande smirnoff ice-berusad flickas hals.

Berlin

Nu har jag varit i Berlin igen. Alltså den där staden är inte dum.
Denna gång var jag där med 20 glada elever och två lika glada kollegor. Jag hoppas och tror att de fick ut mycket av sitt besök. Det var långa och innehållsrika dagar- och för en del av eleverna innehållrika nätter också. Jag tänkte försöka skriva ner lite av vad vi gjorde under resan snart. Som tips och inspiration kanske, för dig som funderar på att åka dit.

RSS 2.0