Lite härdning igen

Imorgon är det dags. Nu har jag fått det jag bett om. Köra lite. Börjar 05.50 imorgon med att dra 254 till Borlänge ett par vändor. Sedan blir det uppehåll ett par timmar. Hem för att städa och fixa och sedan brassa runt stan med 724 och 707. En påse Gott & Blandat helt enkelt.

Gött

Nu börjar det...

...bli svettigt om öronen. "Det du inte har gjort innan påsk hinner du inte med efter heller" var det en klok lärare som sa en gång. Och så är det ta mig tusan. Nu är det bara en massa ledigheter och aktiviteter hela tiden. 70% av lektionerna försvinner till annat känns det som. Och jag som har så mycket kvar att lära ut!!!

Men å andra sidan kanske det är lika bra att släppa ångesten, skita i det ogjorda och bara ta det lugnt resten av terminen. Ja, så får det bli. Inga fler uppgifter att förbereda, inga fler inlämningsarbeten att rätta. Från och med nu blir det bara hänga gubbe.

Vill ratta

Hörni, snuskhumrar, det är buss jag pratar om inget annat!

Men faktiskt, jag vill ratta. Det är kul och omväxlande att sitta bakom ratten. Hade det inte varit för att kommunens nya policy om nolltolerans mot tjänstledigheter hade jag bett om att få vara ledig 20% och då kunna köra lite mer regelbundet efter sommaren.
   Jag vet att många menar att lärare har det så bra, så mycket ledigt och så vad som helst som inga andra har. Men, så är det inte. Faktiskt! Så det så! Hur som helst, så sliter det, psykiskt. Och nu vill Falu Kommun att vi ska jobba ännu mer. Just därför hade jag velat gå ner i tid så att jag kunde köra buss då och då och på så sätt få någon slags respit.

Hur många 'så' fick jag in?

RSS 2.0