Fett djävla finger

Idag körde jag mjukis, alltså Mjuka Linjen. Det är ganska trevligt att puttra fram längs de linjerna förutom att bussarna är ganska struttiga.
I alla fall: Jag kommer lite lugnt upp mot ICA Maxi för att släppa av en dam. Då står där en bajsbrun Volvo 240 parkerad på hållplatsen i fel körriktning. Bakom ratten sitter en storväxt rundlagd man med tovigt skägg och tjocka glasögon och baksätet sitter en gammal hopsjunken kärring. Jag svänger in för att släppa av damen men kommer så klart inte fram. Markerar hövligt att mannen måste flytta på sig. Han gör inget. Visar än en gång, utan att vara otrevlig att jag ska fram.
Då startar han bilen och svänger demonstrativt ut lite grann så att jag kan komma fram samtidigt som han laddar upp ett fett djävla fuckoff i rutan åt mig. Jag ser riktigt hur han tar i från tårna för att få det rätta eftertrycket i fingret. Oj, vad den gubben var arg.

Ansiktsdusch

En annan liten fin episod ur min gångna bussvecka var när en viss K åkte med mig.
K är überfascinerad av Lasse Berghagen och Carl XVI Gustav och Carola och Caspar Jarnebring (Arvingarna ni vet) och Ingmar Nordströms och...

I alla fall håller K på att sätta ihop en gala där alla dessa ska vara med och "kungen kommar nog också". Allt detta berättade K för mig en solig förmiddag under stigande engagemang och med allt mindre luft i lungorna. När K blir exalterad (och det blir han alltid) glömmer han att andas vilket leder till att de sista orden liksom måste spottas ut och det gör K med den äran. Spottar alltså.

Och det fick mitt söta plyte erfara.

Rullatorrally

Häromdagen körde jag 701, började lite fint med att bakdörren på en ledvagn slutade fungera så jag blev stående på Kullen halvåtta på morgonen. Nåväl, efter ett tag kom en ersättningsbuss men en kort sådan. Att köra med kort buss på 701 är litotetiskt (kan man säga så? Underdrivet betyder det). Bussen fylls på ganska snabbt eftersom det är en populär linje.

På väg ut mot Hosjö med denna kortvagn. Många elever, en del pensionärer varav en med rullator och nästan full buss angör jag Origo. Där står tre blåhåringar och alla har - just det, rullator. "Det blir nog trångt, kanske ska ni vänta" försökte jag lite ödmjukt. "Nädå, det går bra" fick jag till svar samtidigt som de trängde sig på med sina Willysfyllda korgar och kassar - där fram! Ni som är vana bussresenärer vet att det är lite trångt mellan hjulhusen  i främre delen. Men där skulle de igenom alla tre.


Promenadrapport



Höstligt


Såg ett rådjur - trodde jag. Det visade sig vara fem stycken.


En rallarros som inte fattat att det är oktober.

Fullständigt ointressant information som man delar med sig av på en blogg bara för att hålla den vid liv

Jag ska gå en promenad!

Promenad

Under rubriken "Fullständigt ointressant information som man delar med sig av på en blogg bara för att hålla den vid liv" kommer jag nu berätta att jag ska gå en promenad i väntan på att börja jobba.

RSS 2.0