Grymma maj

Nu börjar det. Maj månad med alla kurser som ska hinna avslutas, alla betyg som ska sättas och ifrågasättas, alla papper och dokument och inmatningar och fester och kabaréer och utvecklingssamtal och fan och hans moster.
I år ska jag sätta nästan 200 betyg. Tvåhundra! Varje betyg ska såklart vara välmotiverat och med ett underlag så att eleven känner att det är korrekt. Nästan 200 betyg ska vägas mot målen för kursen samtidigt som man ska ta hänsyn till elevens individuella förutsättningar. Någon har inte gjort det ena för den råkade ut för det och det. En annan har inte gjort det andra för att den var där och där. En tredje vill ha högre betyg och undrar om det inte finns något den kan göra? Vad som helst...

Vad lätt det vore om man satte betyg efter betalningsförmåga. 500 för ett G, 1000 för VG och 1500 för ett MVG. Men vänta, det är ju så det är. Elever med goda ekonomiska förutsättningar får högre betyg. (Det var inte meningen att komma med politiska kommentarer i denna "a-blogg". a- som i ateistisk, apolitisk, asexuell, asocial)

Det enda jag ville var att få lite sympati. Tänk på oss lärare i maj. Det är en grym månad.

RSS 2.0