En lektion

Det är fascinerande hur en lektionsplanering kan bli tre helt olika lektioner beroende på i vilken klass man håller densamma. En del klasser är på, vill diskutera och är intresserade medan andra håller sig lite avvaktande och väntar på att få sluta. Ingen dag, ingen klass är den andra lik.
   Det ÄR ett spännande yrke!

Otillräcklig

Satt just och tittade på lite olika lektioner på Lektion.se och inser då vad amatörmässig jag är. Jag gör så liiite, känner mig knäckt och otillräcklig. Härlig känsla att ha precis när man ska gå till sängs.

Fyrkant

Idag hade vi möte inför ett kommande projekt med tvåorna. Efteråt tyckte T att vi var så fyrkantiga, så skola. När jag tänker på hur jag närmar mig ett ämne eller en uppgift måste jag medge så här i efterhand att jag är nog väldigt "skolig" av mig, för inkörd på att göra en begränsad uppgift. Ska verkligen försöka tänka utanför ramen nu. Bjuda till på den pedagogiska scenen så att det blir lite häpp och wow. Utan att det för den skull bara blir blaj.

Går det?

T minus

På tisdag kommer eleverna igen. Det ska bli spännande att träffa min klass efter sommaruppehållet. Det är alltid roligt att få följa en klass från ettan till trean. Nu kommer det att vara i princip vuxna människor som man har att göra med jämfört hur barnsliga de är i årskurs ett.
   De mognar och jag fortsätter vara den barnslige!

Ämnesbyte

Eftersom jag lärt mig allt om busskörandet och nu är tillbaka i klassrummet igen så tänkte jag byta inriktning på denna blogg.
   Nu blir det funderingar, kommentarer och reaktioner från skolan värld istället. Efter att ha varit på en intressant föreläsning i onsdags med Michael Södermalm så kommer det mesta att hålla i en positiv och framåtblickande anda. Jag ska inte gnälla, spy galla eller avreagera mig på alla inkompetenta kollegor eller underpresterande elever utan här blir det tjo, tjim och high five!

Kanske!

RSS 2.0