Trosor

Idag skulle jag köpa trosor på HM. Inte till mig utan till dottern.
Det tog ett bra tag innan jag hittade, för det första rätt storlek men framförallt en modell utan en massa bilder, figurer och gulligull på. Vad är grejen med HM och tjej- och killkläder? Varför måste alla killjeans ha Spindelmannen eller Cars på sig och varför ska tjejerna klä sig i kaniner, hästar, Mimmi Pigg och (huvva) Hello Kitty?

I alla fall, jag står där på barnavdelningen och letar bland trosorna (kände mig inte som en sådan där snuskig japan som köper flicktrosor, bara så ni vet) för att hitta några enkla omönstrade trosor. Jag ville helst köpa könsneutrala trosor om det inte hade varit en sådan paradox. Men varför inte, varför ska trosor vara ljusrosa eller gula och kalsonger grå eller blå?

Men hur som helst, så slår det mig vad det ÄR på trosorna. Vem köper hellokitty-trosor till sitt barn egentligen? Hello kitty! Hej lilla kissen! Varför ska flickor ha trosor på sig som hälsar så glatt på lilla snippan, snuppan, springan, framstjärten?
Eller Mimmi Pigg? En liten pigg mus döljer sig innanför bomullen... Eller Långben för den delen. Långben!!!

Eller så är det bara jag.

Hurt

Jag har nog lyssnat för mycket på Johnny C:s Hurt den sista tiden, I hurt myself just to se i I still feel.
Igår skulle jag äta köttbullar till lunch.
Hade med mig lingonsylt i en liten glasburk.
Tappade burken i golvet så att den sprack.
Sylt på golvet måste torkas upp.
Sylt på fingret skulle bara slickas av.
Jaha, och då visade sig att det såklart var en glasbit i den där syltslicken och den lilla glasbiten behagade skära mig i gommen.

Köttbullar utan sylt men med en smak av blod.

HBTQ

Jag skulle vilja lägga till ytterligare ett begrepp i den flora av olika sorters sexualiteter som frodas därute i sängkamrarna och andra ställen där dylik aktivitet pågår.

Tramssexuell
Det är personer som inte kan låta bli att lölja sig när de ska till. Det kan vara att man tar på sig en clownnäsa till förspelet, sysslar med ordvitsar under akten eller rentav vill visa att de kan slå kullerbyttor just när det hettar till.

Tänk dig själv vad roligt och lättsamt det blir. Man ligger där och nöter på när partnern plötsligt gör en imitation av Carl Bildt eller berättar en rolig historia. Eller varför inte bjuder på en stepp på sovrumsgolvet. Ett välkommet avbrott i en annars ganska enahanda sysselsättning.

Vi är inte så många ännu men jag hoppas på många nyfikna som vill vara med och bidra till en ny kulör på den glada flaggans alla färger.




Omvälvande


Ensam i New York.
Som ett nav som hela den västerländska kulturen cirkulerar kring. Kraften från den här staden var så fantastiskt påtaglig; kvintessensen av allt det vi samlat på oss under 2000 år. Och inte bara kvintessensen såklart utan all skit, alla hierarkier och idiotier följer med i den virvelvind, det sug som den här staden skapar.


Allra tydligast var den känslan av kulturell härdsmälta en natt när jag gick till Times Square. Långt innan jag kommit fram, flera kvarter från platsen, anar man ljuset, dras med i rörelsen. Alla människor du ser går åt samma håll. För varje gata du passerar blir ljuset allt starkare, snart tränger också ljuden från platsen igenom stadsbruset och faktiskt - det är som en kraft som tar över, som du inte kan motverka - dina steg styrs mot centrum. Och där, mitt i Världen, en gigantisk kärnreaktion där allt möts, krockar, exploderar, cirkulerar.



RSS 2.0