Vomera

I ett varsamt renoverat 1700-talstorp, alldeles intill havet, bor familjen Christenson. Den består av Fia, Joel och deras barn Theo och Zarah. De är en helt vanlig familj, med ett undantag, de har bröd som sin stora passion. Att "snacka bullar" är en självklarhet i släkten.
Fia är född i en bagarfamil. Farfar öppnade bageri Kringelgården i Saltsjöbaden redan 1942. Idag är det Fia och Joel som driver bageriet med stor entusiasm.
Fredagshäng med de närmaste är en stark tradition. Fia, hennes familj och Joel odlar ett stort fritidsintresse för god mat och vin. De samlar gärna familj och vänner i köket och dricker egenimporterad champagne.
Till bubblet serveras tapas, med dagsfärskt bröd som grund. Med lite tur får man även höra Theo spela cello, repertoaren spänner över både Bach och poplåtar.
Fia och Joel brukar laga fransk husmanskost, p åbra råvaror och med enkla smaker. Men just ikväll blir det italiensk pappardelle, eftersom Fia är tokig i pasta. Till varmrätten finns också en fräsch mozzarellasallad med ekologiska tomater.
Som avrundning serveras familjeklassikern äppelkompott med italiensk maräng.
-Den kommer från min farmor och är ett signum för min familj! Vi äter den varje höst och till pappas födelsedag. För mig smakar den "farmor", ler Fia.

Familjelycka som Buffé definierar den i senaste numret.

Jag vill spy.

Ensam i mörkret

Jag var och såg Hämnden av Susanne Bier. Den var bra. Den var fantastiskt bra. Vackert foto, snyggt klippt och otroligt skådespeleri. Jag brukar ha svårt för Persbrandt men oj, vad den gossen kan agera. Och grabbarna var fenomenala. Se den.

Om ni går och ser den blir nog biografägaren i vår lilla stad glad. Jag var nämligen ensam i salongen. Det var en ny upplevelse. Inte helt oangenäm. Kan tänka mig att gå på bio helt allene fler gånger.

Lite lyxigt nästan.

RSS 2.0