Uppkörning

Nu på onsdag smäller det. Uppkörning! Ska jag lyckas undvika att få tjuvstopp, som det tydligen ska kallas om man vill vara på den säkra sidan av queerteoriskranket?

Skicka mig en virtuell lyckatillspark.

Burka

Äntligen hemkommen till sköna Falun efter ett par regniga dagar på västkusten. På väg till ICA för att fylla på förrådet tar jag vägen om glasåtervinningen för att uppfylla min del av källsorteringsavtalet. Döm om min förvåning när jag finner en massa (och då menar verkligen en m a s s a) tomburkar. Importerade, är min första tanke eftersom det är så många men när jag tittar lite närmre ser jag att det är fullgoda svenska ölburkar á 50 öre i första bästa burkautomat.

Ja, jag gjorde det. Jag ställde mig och hällde ur burkarna (varför hade de lämnat ca 0.5-1 dl öl i varje burk?) och tog med dem till butiken. En kort stunds förödmjukelse inbringade 45.50 och då tog jag inte ens allihop. Två frågor kvarstår: Än en gång, varför dricker man inte ur dyra treåenhalvor? Och varför går man inte och pantar dem?

Det finns minsann folk till allt.

Överdriva

Det är ingen idé att over do. I och för sig klarade jag teorin i torsdags, 50 av 55 rätt. Jippi! Men, det satt en riktig skogskarl i väntrummet innan teoriprovet och babblade på om hur fan han "skulla klar av det hä". Han hade bara pluggat i nio timmar. Och han klarade det. Med minsta marginal men ändå. Så varför ägna en massa tid åt att läsa och studera. Man ska inte plugga för mycket - det fastnar inte ändå.

Predukat

Lastbilschaufförer är ett förföljt släkte. De stackarna är tvungna att redovisa sina körtider.
Igår hade vi en "gästföreläsare" på körskolan som skulle prata om arbetstider och BK-vägar. Det blev mest en utläggning om hur förföljda de är som förare. Kanske är jag naiv men i min öron låter det rätt vettigt med att man måste redovisa sina arbetstider - inte för att veta hur mycket man ska skatta eller så utan för att det är bokstavligen livsfarligt med en utarbetad och övertrött förare bakom ratten. Det är ju inte så smart att somna på motorvägen med 60 ton lastbil bakom sig.

Han väntade i alla fall på att det skulle komma ett "predukat" från Högsta Domstolen. Tills dess är det väl bara att köra...

Prov

På torsdag är det så dags för teoriprov. Usch börjar känna mig nervös och slapp. Nervös för att jag är slapp och slapp för att jag inte har pluggat så mycket som jag kanske borde ha gjort, som jag kunde ha gjort och som jag skulle ha gjort - om jag inte var så slapp.


Fyrhjuling

En av snubbarna på körskolan har köpt en fyrhjuling till sin dotter. Så att hon lär sig köra motorcykel i tid. Hon är tre (3) år. "Hon kan gasa men bromsen har hon fan inte hittat än."

Tror ta mig fan att jag ska köpa en till Tyra i sommar så att hon inte blir hopplöst efter i detta motorburna landskap.

Kärringstopp

Bara för att...
Jag gjorde två grova tabbar på körningen. För det första stannade jag med bussen i korsning så att jag blockerade ett övergångsställe - inte så smart, för det andra lyckades jag få kärringsstopp i en annan korsning. Bussen dog och jag fick inte igång den igen. Min körskollärare kommer fram och försöker en, två, tre gånger- inget händer. Kön med frustrerade bilar bakom växer och svettpärlorna i min panna samlar sig till droppattack, för att inte tala om LP-plattorna under armarna...

På fjärde försöket gick bussen igång i alla fall.

Undrar varför det heter kärringsstopp? Ja, det är klart att jag förstår att det är ett utslag av den manliga humorn och vårt ständiga behov av att racka ner på kvinnorna men var och när uppstod ordet?

Titta en buss

Idag ska jag övningsköra igen. Det känns kul.
När jag körde andra gången var jag mer avslappnad och kunde uppskatta körningen mer. Och när jag hade klarat av en korsning bra kände jag mig riktigt nöjd, satt där med ett fånigt flin på läpparna. Idag ska jag försöka vara mer koncentrerad i korsningarna för att ha bättre koll på var bussen är någonstans. Och snart är det dags för teoriprov, ska sätta mig i skolbänken idag för att förhoppningsvis få lite bättre koll på EU:s regler för arbetstider.

Republik

Idag tvingade jag mina elever att redovisa om varsin regent ur den svenska historien och igår såg jag lite på ett program som hette Ers kungliga höghet Westling. När ska Sverige inse det absurda med systemet och övergå till republik? När det beslutet fattas ska jag fira med champagne.

Premiär

Så då har man rattat en buss för första gången.
Jag stod lugnt och stilla (nervöst och oroligt) vid halkbanan i Falun och väntade på bussen. Alltså, det var ju inte så att det var någon hållplats och att jag väntade på en buss som skulle plocka upp mig, utan nu väntade jag på en buss som JAG skulle köra. På inhägnat område - trodde jag.

Det visade sig nämligen efter en kort och intensiv genomgång av de olika knapparna och spakarna från instruktören att jag skulle köra bussen på allmänna vägar, bland andra bilar och i riktiga korsningar. Inga koner så långt ögat nådde.

På onsdag är det dags igen. Hoppas att jag låter bli att köra ner några skyltar då också.

RSS 2.0