Vrede

Jag måste nog ta tag i min ilska.
Nu när jag är tillbaka i skolans värld märker jag hur jag går igång igen på saker. Jag blir så upprörd över vad som håller på att ske med mitt yrke. Vilka försämringar som är på gång, hur folk mår dåligt och drabbas av alla dessa DJÄVLA nedskärningar.
   Det är väl inte så bra för mitt hjärta/blodtryck/hjärnbark att elda upp mig (valborgsbrasa) så. Men å andra sidan känns det fel att inte reagera över hur folk beter sig.

MAJNDFULLNÄSS!

Kom igen

Det var värst vad jag skriver i den häringa bloggen. Här kommer ett inlägg till.

Jag sitter och rättar - eller snarare jag satt och ratt - men nu tar jag en paus. Spännande va?

Nöt och tuggummi

Tänk hur det kan vara! Idag körde igen efter ett långt uppehåll. Det var en väldigt trevlig dag att köra buss på. Fint väder, lugn trafik och lite lagom få passagerare. Inget att stressa upp sig över utan man kunde glida fram lite fint mellan ändhållplatserna. Hur det nu var med finvädret så hamnade jag i Borlänge, man gör gärna det när man kör 53:an. Så stod jag där mina femton minuter på Resecentrums dammiga väntplan och lyssnade på Ludvig Rasmusson på Godmorgon världen. Jag tycker att han är väldigt rolig. Idag var han det också.

Han var så rolig att jag skrattade till. Och i samma ögonblick som jag skrattade till åkte mitt halva Extra ur munnen. Tydligen kan tuggummin gör det när man småflinar med öppen mun. Det ville sig inte bättre än att tuggummit i sin glädje över att ha kommit ur mina malanade käftar, landade på myntbrädan och studsade ner i min mynthållare och lade sig som ett halvt urtuggat tuggummi uppepå min kronstapel! Hur kan det bli så?

Så där stod jag - nu ännu mer gapande - och stirrade på det där eländiga tuggummit nere i myntfacket. Jaha du lilla vän, hur ska jag få upp dig då, tänkte jag förtvivlad. Jag stod där och gapade en stund men sen klack det till i hjärnbarken och med lite hjälp av en nyckel fick upp den lilla flyktingen.

Sedan hände det inte mycket mer dramatiskt den dagen, förutom att jag mötte en nöt som kom körandes (i Volvo så klart) vid Slussen där det är fordonstrafik förbjuden. Jag försökte göra mig så bred som möjligt för att han skulle bli tvungen att backa men han smet förbi genom att dra upp halva vovlon på hållplatsen. Duktigt!

Så, då fick den här bloggen en liten HLR så att den klarar sig ett tag till i sajberspäjset.

RSS 2.0